13/8/10

kesatuan ekspress menipu

assalamualaikum..

1. 1st aku nak mulakan blog aku ngan urot dada dulu. tenang, cool & comel. sbb kalo aku x buat gini, maybe blog aku jd ntah ape2 je kang.

2. harituh aku dr canglun,pekan tercanggih malaya nak balik ipoh. aku pon carilah tiket balik. pastu tiket aku beli pkl 2.30 ptg tarikh 10hb ogos. harga? RM 25.00 duet malaysia ek. bas cap ape?
KESATUAN EKSPRESS.

3. lepas dah 3 hari aku kat rumah aku yg aman damai nih, esok aku nak balik srg aku da.. sintok bumi hijau kaw2. tp skang da coklat sket sbb pbalakan.aku gi la medan gopeng nak beli tiket.

4. sbb x de bus lain yg pegi canglun pekan canggih, aku tpakse la jugak naik bas kesatuan tuh. die je the 1 and only pegi sampai hjg dunia tuh.. tarikh harini? 14hb dah. tapi aku beli tiket tuh 13hb ogos. harga tiket dr ipoh ke canglun? RM 35.00.
jenama bas? KESATUAN EKSPRESS.

5. selama aku dok naik bas gi aloq staq,kelumpo,sintok sume.. x penah lg aku jumpe bas yg sama,destinasi same tp harga tiket lain2. kalo lain 3 rengget ke leh la aku trima lg. maybe la nak buat duet minom kopi mase bebuka ke.. dok dlm kaunter pns gile so die nak paw sorg customer 2 rengget sorg ke.. xpe la jugak. ni lebihnye sampai 10 RENGGET??

6. fine! maybe ade yg kate. 10 rengget je. ape nak kecoh sgt. kalo sorg 10 rengget ok la. kalo shari 10 customer? buta2 100 ragok masok poket die ok. n as a student mmg 10 rengget sgt bnilai. mak pak aku x cap duet atas a4.

7. sape niaga x nak untung kan. tp kalo tipu customer kaw2 gitu, kenyang la mkn riba' kot. dah la tiket buruk. kertas murah je. tules pon pakai tgn je. pen 70sen je die guna. kalo bus lain, pakai kompiter dah weh. kesatuan tuh je ketinggalan. ye la. pakai tgn sng la nak edit harga tiket ske2 hati. ye x..

8. esok aku nak naik bas tuh balik canglun. so, aku jes nak doa kan pejalanan aku slamat. 1 hal lg, no seat kat tiket tuh saje hiasan. aku dah kene ngan bas nih dulu.. naik je bas dok ikot sedap ponggong. x payah ikot no. seat yg die bg.

- sistem bas kat ipoh lg 1 hal. bas tmbg negeri lain lawo2 smue. bas tambang ipoh..urm.. tunggu mase nak nyembah bumi.
tomorrow i will be back under ur arm.gudnite bebi. =)

rapuan jam 1.49am.

1 comment:

  1. Celakah betul company kesatuan ekspres , you all punya bus macam tahi la. ckp bohong, tipu duit pelanggan ,org nak bus Dari Melaka sampai Ipoh ckp 5jam sampai malahan nak 8jam baru sampai, kalau sy tau buat apa sy nak naik bus korang ni, lebih baik I naik ETS . Celakah betul org yang jual ticket bus di Melaka . Lucu betul org check ticket di KL, sy Tanya dia you all bukan ckp pkl -- Akan sampai knp delay lagi, dia jwp sy "u Tanya org yang janji kamu tu la" lepah tu I Tanya dia you all bukan satu company ke? Pas tu dia jwp"bukan" . Haha you all tau apa maksud ke? Sy masih dlm bus yang sama.

    ReplyDelete